Nieuws Januari 2017

31-01

Selectie bekerduel bekend

Luis Enrique heeft op dinsdag zijn selectie voor het treffen met Atlético Madrid bekendgemaakt. Atlético wist in de afgelopen jaren het gat met Barcelona en Real Madrid te dichten, en is inmiddels een geduchte concurrent voor de ploeg van Luis Enrique. Diego Simeone is er dit seizoen echter nog niet in geslaagd om Atlético goed te laten presteren. Het team, dat afgelopen jaar nog de finale van de Champions League haalde, stelt teleur in de competitie. Hierdoor zal het vizier op de beker en de Champions League liggen. In de Copa del Rey speelt Barça op woensdagavond om 21:00 het eerste duel, om een week later in Camp Nou de return te hebben. 

Atlético en Barcelona troffen elkaar eerder dit seizoen al, en toen werd het 1-1 in Camp Nou. Barça zal op woensdag proberen om de volle buit te pakken, maar zal dit zonder Lucas Digne moeten doen. Hij heeft last van zijn knie, en zal niet meereizen naar Madrid. Sergio Busquets en aanvoerder Andrés Iniesta zijn wegens eerdere blessures ook afwezig, en dus zal Barcelona gehavend aan de aftrap verschijnen. Ter Stegen blijft ook thuis, omdat Jasper Cillessen de doelman is in de bekerduels. Verder ontbreken er geen namen bij Barça, en keert Rafinha terug in de selectie nadat hij weer fit is verklaard door de medische staf.

Selectie Barça: Cillessen, Masip, Piqué, Rakitic, Denis, Arda, Suárez, Messi, Neymar, Rafinha, Mascherano, Alcácer, Alba, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti en Mathieu.