Nieuws Augustus 2023

20-08

Spaanse vrouwen wereldkampioen

Het stadion zat tjokvol met 75.000 toeschouwers. En ze kregen waar voor hun geld. Aan de ene kant het fraaie combinatiespel van Spanje en aan de andere kant de kracht van Engeland. En uiteindelijk won het combinatiespel van Spanje: 1-0 in de 29e minuut door een schuiver in de linkerhoek van Olga Carmona. Daarvoor was Engeland dichtbij een doelpunt door een poging van Hemp op de lat.

Aan de andere kant was er een goede kans voor de behendige Paralluelo. Ze was een continue dreiging voor de Engelse defensie. Altijd aanspeelbaar. Maar in het Engelse doel stond Earps met goed keeperswerk de aanvallen van Spanje in de weg. De druk op het Engelse doel hield aan. In de 45e minuut weer Paralluelo met een schot dat de buitenkant van de paal raakte. Ook Caldenty raakte de paal. Grote kans voor Hemp op de 1-1.

In de 64e minuut grote opwinding: hands in het Engelse strafschopgebied?! De VAR en de goed leidende scheidsrechter Tori Penso (USA) komen maar tot 1 conclusie: hands en dus een penalty voor Spanje. Jammer genoeg mist Hermoso en stopt Earps de bal. Het blijft 1-0.

Vooral de ingevallen Engelse James was moeilijk af te stoppen. Toch nog een kans voor Hermoso aan de andere kant. 13 minuten extra!. Engeland zet nog eens aan en Spanje loert op de counter. Knappe redding van Earps. Strijd op het middenveld. Vechtlust en diepe ballen van de Engelse meiden.

De scheidsrechter fluit na 104 minuten voor het einde. De Spaanse vrouwen zijn wereldkampioen. Tranen van geluk, knuffelende speelsters, hossen en springen. Het is gelukt!! Groot feest op de tribunes en in Spanje.

Van harte gefeliciteerd met dit wereldkampioenschap. Zeker ook voor de vrouwen die bij FC Barcelona voetballen (een stuk of 7). Niet normaal: 4 prijzen dit seizoen. Felicidad.

Opstelling Spanje: Coll, Batlle, Paredes, Codina (73”Andrés), Carmona, Bonmati, Abelleira, Hermoso, Redondo (60”Hernández), Paralluelo, Caldentey (90”Putellas)

Opstelling Engeland: Earps, Carter, Bright, Greenwood, Bronze, Stanway, Walsh, Toone (87”England), Daly (46”James), Russo (46”Kelly), Hemp

P.S. Grote complimenten voor Sarina Wiegman en wat zij met Engeland gepresteerd heeft!!