Nieuws Juni 2013

30-06

Spanje en Brazilië zijn er klaar voor

Vannacht om 24.00 uur staat er een grote kraker op het programma. In de finale van de Confederations Cup nemen Brazilië en Spanje het tegen elkaar op.

Dani Alves en Neymar treffen vanavond een hoop teamgenoten. Bij Spanje kunnen Jordi Alba, Gerard Piqué, Andrés Iniesta, Xavi Hernandez, Sergio Busquets, David Villa, Pedro, Cesc Fàbregas en Victor Valdés spelen. Welke spelers bondscoach Vicente Del Bosque op gaat stellen is nog onbekend. Piqué miste wel een training in aanloop naar het duel van zondag maar lijkt fit genoeg om te kunnen beginnen.

De Goddelijke Kanaries staan onder druk van de honderden miljoenen landgenoten die de titel eisen. Brazilië is de laatste jaren steeds verder weggezakt op de FIFA ranking, momenteel staat het team op een 22e plaats, terwijl Spanje eerste staat. De inwoners van het Zuid-Amerikaanse land zien dit toernooi dan ook als meetpunt voor het WK voetbal wat volgend jaar van start gaat in hun land.

Dani Alves is op zijn hoede voor de regerend Europees en Wereldkampioen. “Ik hoop dat het team er klaar voor is om op een hoog niveau te spelen, want we komen in actie tegen de beste nationale ploeg ter wereld. Maar wij spelen thuis, dus we moeten Spanje laten zien dat dit Brazilië is." De rechtsback kijkt uit naar de wedstrijd van zondag. “De finale wordt een waar spektakel om naar te kijken, dus ik hoop dat we de Braziliaanse fans kunnen laten juichen”, aldus Dani Alves.

De NOS doet op Nederland 3 rechtstreeks verslag van de finale tussen Spanje en Brazilië. Het duel in Maracana begint om 24.00 uur Nederlandse tijd en staat onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers.