Nieuws Juni 2012

14-06

Spanje wederom voor spitsloze tactiek

Vicente del Bosque stelt donderdag om 20:45 uur tegen Ierland mogelijk weer geen echte spits op. De Spaanse bondscoach verraste vriend en vijand door zondag tegen Italië (1-1) zonder één van de drie aanvallers Alvaro Negredo, Fernando Torres of Fernando Llorente te spelen. Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas en David Silva vormden de voorhoede.

In de prematch persconferentie liet de bondscoach doorschemeren dat dit tegen de Ieren wederom een reële optie is. “Tegen Ierland spelen we met een nummer negen, maar het hangt er vanaf wat je verstaat onder een nummer negen. Silva is een aanvaller, Iniesta speelt als een aanvaller en dat geldt ook voor Cesc”, zei Del Bosque. “We hebben vier opties: de drie die iedereen al kende (Negredo, Torres en Llorente) en die met Cesc”, sprak hij. “Dat zijn allemaal erg goede, aanvallende mogelijkheden. Het enige wat me interesseert, is wat in het belang van het team is. De meningen van anderen zijn zeker verschillend van onze eigen belangen.”

Spanje heeft na de remise tegen Italië een zege op Ierland nodig om een plaatsje bij de kwartfinales te veroveren. Sergio Busquets denkt dat Spanje zich door een woud van Ierse benen moet zien te banen. “Geduld is het sleutelwoord. We vinden hoe dan ook een opening, vroeg of laat”, zei de verdedigende middenvelder.

“Ierland is vooral gevaarlijk via de counter”, weet Silva. “De Ierse selectie telt veel spelers uit de Premier League, die zijn sterk in de omschakeling. Ze zullen ons dus het spel laten maken. Met Robbie Keane heeft Ierland een heel ervaren speler die altijd in de buurt staat van het vijandelijke goal”, waarschuwt de speler van Manchester City. “Daarnaast hebben ze voetballers met snelheid. Daar moet Spanje op berekend zijn. Ons doel is nu om de resterende twee duels te winnen. Als dat ons lukt, bestaat de kans dat we groepswinnaar zijn.”