Nieuws September 2019

26-09

Suárez Miramontes blikt terug

De 84 jarige Suárez Miramontes oudspeler van Barça en Inter Milan en de enige Spaanse winnaar van de Gouden Bal blikt op zijn tijd als blaugrana.Barça komt dit jaar Inter Milan tegen in de Champions League. Sinds ik een kleine jongen was had ik al een passie voor voetbal. Net als bijna al jonge jongens uit de tijd voetbalden we op straat. Ik had 2 oudere broers en zij voetbalden ook. Ik speelde met hun samen bij Deportivo Juvenil. Helaas zijn zij niet meer onder ons.

Debuut

Ik debuteerde in het eerste van Deportivo de La Coruña op 18 jarige leeftijd. Ik speelde daar maar 1 seizoen, want toen kreeg ik de mogelijkheid om bij Barça te tekenen. Mijn debuut voor Deportivo de La Coruña’s 1 ste elftal speelde ik in het stadion Les Corts. In die tijd was er een groot verschil tussen de grotere en de kleinere clubs. We speelden tegen Barça en we kregen er 6 rond onze oren. Maar schijnbaar deed ik het toch iets goed, want FC Barcelona begon me te volgen en het volgende seizoen speelde ik in een Barça shirt.

Om voor Barça te mogen spelen was een droom! Want het jaar ervoor vroeg ik sommige spelers van Barça nog om een handtekening.Ik vond het jammer dat ik geen grote successen met Depor heb geboekt, maar als Barça komt zeg je geen nee. Dépor en Barça uit die tijd hadden weinig met elkaar gemeen. Ze verschilden dag en nacht. In La Coruña, hadden we 1 masseur, in tegenstelling tot bij Barcelona hadden we meerdere masseurs, een kapper en een manicure. Mijn moeder vond het maar niets dat ik naar Barça ging om te voetballen. Zij vond me te jong om te gaan, terwijl ik al 18 jaar oud was, zo zijn veel moeders. Mijn ouders waren geen voetbalfans, maar ze beseften gelukkig wel dat spelen voor Barça iets moois voor mij was.

Mijn droom kwam uit en ze waren blij voor mij.

Foto:www.fcbarcelona.com