Nieuws November 2015

12-11

Twente - Barça 0-1

Op woensdagavond hebben de dames van Barça gewonnen van de dames van FC Twente. In de Grolsch Veste werd het 0-1.

Er kwamen 15637 toeschouwers af op het Champions League duel in Enschede tussen de dames van FC Twente en FC Barcelona. Dit is een Nederlands record: nog nooit kwamen er zoveel supporters af op een wedstrijd tussen twee dames ploegen. Het team van Xavi Llorens had al vanaf het eerste fluitsignaal het beste van het spel. Ondanks het overwicht van de Blaugrana’s kreeg FC Twente de grootste kans. Van de Sande mocht het van afstand proberen, maar zag haar poging naast het doel gaan. Voor rust werd er niet gescoord, wat een 0-0 ruststand inhield.

Na rust hervatten de dames van Twente het duel sterker en kregen via Roord nog een kans. Deze werd gekeerd door de Barça keepster. Een kwartier voor tijd werd het duel alsnog beslist door de Blaugrana’s door een treffer Olga.

De return zal op woensdag 18 November worden gespeeld in het Mini Estadi.

Opstelling FC Twente: Ubachs, Roetgering, Van der Gragt, Kerkdijk, Erman (57’ Renfurm), Munsterman, Heuver, Roord, Van der Sanden, R.Jansen, E.Jansen.

Opstelling Barça: Ràfols, Ane Bergara, Ruth, M.Unzué (70’ Gemma), Melanie (70’ Patri Guijarro), Torrejón, Leire Landa, Míriam, Alexia, J.Hermoso,
Olga G (85’ Bàrbara)