Nieuws Juni 2015

12-06

Vijf Barça-spelers naar Copa América

Vijf spelers van FC Barcelona die onderdeel uitmaakten van de campagne dat Barça’s tweede Triplete won, gaan met hun nationale elftallen op jacht naar meer zilverwaar in de Copa América 2015 in Chili.

Voor Brazilië werd Neymar opgeroepen, en later voegde Dani Alves zich tevens bij de selectie ter vervanging van de onlangs geblesseerd geraakte Danilo. Brazilië, onder leiding van aanvoerder Neymar, treft in Groep C Peru, Colombia en Venezuela. Lionel Messi en Javier Mascherano trekken weer samen ten strijde voor Argentinië, dat in Groep B Paraguay, Jamaica en Uruguay tegenkomt.

Claudio Bravo, winnaar van de Zamora Trofee voor minst gepasseerde keeper in de Primera División, had amper tijd om van Barça’s triplete te genieten. Nadat hij met zijn ploeggenoten uit Berlijn was teruggekeerd vloog hij direct naar Chili, dat dit jaar niet alleen gastland is, maar tevens de openingswedstrijd speelt. Als vaste en geliefde doelman en tevens als aanvoerder zat er voor Bravo niets anders op dan snel op het vliegtuig te stappen. Chili speelt in Groep A tegen Ecuador, Bolivia en Mexico.

Zoals altijd bestaat de Copa América uit drie groepen van vier teams. Van deze twaalf teams hebben de drie teams met Barça-spelers in hun gelederen – dus Argentinië, Brazilië en Chili –de beste papieren om zich te kwalificeren voor de kwartfinales.