Nieuws September 2023

26-09

Volgende tegenstander: Mallorca

Mallorca (Majorca) is het grootste eiland van de Gymnesen en Balearen (eilandengroep in de Middellandse zee) waar het goed toeven is. Er wonen circa 860.000 mensen op dit prachtige eiland. Mallorca beschikt over een eigen eilandraad. Hoofstad: Palma de Mallorca. Er wordt ook Catalaans gesproken. Hoogste punt: de Puig Major (1445 meter). Coach: Javier Aguirre.

Dieptepunt: aanslag van de ETA in juli 2009. Twee agenten gesneuveld. Ook waren er moordaanslagen op de koning Juan Carlos. Er zijn een aantal provincies die onafhankelijk van het koningshuis, verder willen gaan, waaronder Catalonie. De wens leeft nog steeds. Vele clubs kregen Real voor hun naam. FC Barcelona natuurlijk niet!!

Real Club Deportivo Mallorca (stadion: Son Moix) bezet op dit moment de 16e plaats; 5 punten, 6 wedstrijden. 1 gewonnen, 2 gelijk, 3 verloren. Over het algemeen heeft FC Barcelona geen moeite met Mallorca. Veel schitterend talent geboren op Mallorca: de tennissers Rafael Nadal en Carlos Moyá en MotoGP-coureur Jorge Lorenzo. Ook veel schitterende golfbanen op het eiland.

Veel stranden, veel toerisme (vooral Engelsen en Duitsers). Mallorca is echt een parel in de Middellandse zee. Maar ondanks al dat pracht en praal moet er ook nog gevoetbald worden. Vanavond (dinsdagavond) 21.30 uur. Gezien eerdere uitslagen moet de wedstrijd voor Barça geen probleem zijn. Maar een verrassing ligt altijd om de hoek. Gezien de stand in La Liga moet er wel gewonnen worden.

Enkele oud-spelers van Mallorca: Bruggink, Zuiverloon, de Guzman, de Groot, Westerveld, Engonga, García, Luque, Asesio, Soler, Eto”o, Pandiani, Keita.

Bekende spelers huidige selectie: Raillo, van der Heyden, Lato, Cuéllar, Costa, Luna, Guijarro

Visca Barça!!!

Foto:fcbarcelona.com