Nieuws September 2014

06-09

Voorbereiding Barça B voor competitieduel

Het beloften elftal van de blaugrana’s speelt zondagavond om 7 uur een competitieduel voor de Segunda División. In het eigen Mini Estadi is Real Zaragoza de tegenstander. De interlandverplichtingen van deze week maken het er voor Barça B coach Eusebio Sacristán niet makkelijker op.

Edgar Ié is opgeroepen voor Portugal U21, Alen Halilović werkt met Kroatië twee interlands af. Ondoa en Macky komen uit voor Kameroen U21. Ook Munir is afwezig vanwege interlandverplichtingen. In eerste instantie zou de jonge aanvaller voor Spanje U21 uitkomen, maar is uiteindelijk door Vicente del Bosque opgeroepen voor het kwalificatieduel tegen Macedonië. Daarnaast zijn Juste, Babunski en Kaptoum geblesseerd. Elohor Godswill Ekpolo heeft ook geblesseerd af moeten haken. De speler uit Kameroen maakt officieel nog deel uit van de Juvenils, maar wordt, wanneer nodig, opgeroepen voor het beloften elftal van de Catalanen.

De coach van Barça B, Eusebio Sacristán, sprak vrijdag met de pers in de voorbereiding naar het duel met Real Zaragoza. “Er wordt hard getraind. De spelers hebben een goede mentaliteit”, aldus de coach, die in de Blanquillos een goede tegenstander ziet. “Het zal een lastige wedstrijd worden. Real Zaragoza speelt sterk”, verklaarde Sacristán. De coach van de beloften blijft wel van eigen kracht uit gaan. “Ik ben heel blij met de ploeg die we nu hebben. Vooral spelers als Lucas en Grimaldo, die op verschillende plaatsen inzetbaar zijn, kunnen altijd iets extra’s brengen.”