Nieuws September 2017

11-09

Voorbereiding op Juventus

Dinsdag staat het eerste duel in de groepsfase van de Champions League op het programma.
In het Camp Nou begint om 20.45 uur de wedstrijd tegen Juventus. Zowel Barça als Juve staan momenteel op de eerste plaats in hun eigen competitie.

Bij het team van Ernesto Valverde hebben Denis Suáres en Sergi Roberto de training hervat. De twee middenvelders mochten het thuisduel tegen Espanyol op de tribune plaatsnemen. Aan de andere kant heeft Paco Alcaçer last van buikgriep. Aan de Italiaanse zijde zijn Giorgio Chiellini en Mario Mandzukic buiten de selectie gelaten. Beide spelers hebben maandag nog wel meegetraind, maar zijn niet fit genoeg bevonden. Daarnaast komt dit duel voor Sami Khedira, Claudio Marchisio en
Benedikt Höwedes ook nog te vroeg.

Zowel Valverde als Missimiliano Allegri hebben al een persconferentie gegeven. Beide heren zijn enthousiast over het begin van de Champions League. De coach van de blaugranas onderschat de ‘Oude Dame’ niet: “Juventus is een moeilijke tegenstander en heel sterk in de Serie A”, en toch ziet Valverde nog kansen. “We zijn enthousiast om aan deze editie van de Champions League te beginnen en we hebben de smaak te pakken”, vertelde de Barça coach.

Juve trainer Allegri haalde de verloren finale van vorig seizoen aan: “We willen de bittere nasmaak van vorig seizoen kwijt. Daarom willen we dit seizoen in Europa goed beginnen en zijn we gebrand op een goed resultaat.”

De selectie van Barça bestaat uit: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitić, Sergio, Denis, A. Iniesta, Suárez, Messi, Dembélé, Mascherano, Paulinho, Deulofeu, Jordi Alba, Sergi Roberto, André Gomes en Umtiti.