Nieuws December 2014

12-12

Voorbeschouwing Getafe-Barça

Zaterdag om vier uur zal Barcelona in het Coliseum aantreden tegen Getafe, Barcelona staat op de tweede plaats met twee punten achterstand op koploper Real Madrid, terwijl het Madrileense Getafe op plaats 12 bivakkeert, een solide positie voor de Spaanse middenmotor. Getafe heeft in de 20 onderlinge confrontaties in het Coliseum slechts tweemaal weten te winnen, waarvan een in het seizoen 2011-2012, die voor Pep Guardiola het eerste signaal zou hebben afgegeven om te stoppen als hoofdtrainer. Afgelopen seizoen had Barcelona echter geen kind aan Getafe in het Coliseum. Het werd 2-5, en er was sprake van een hattrick van Pedro. Getafe kwam echter stukken beter voor de dag in Camp Nou, in de tweede seizoenshelft. Toen werd het namelijk 2-2, en liep de titeldroom van Barcelona een fikse dreun op. Hierdoor zint Barcelona ongetwijfeld op wraak, en zullen ze (zonder Neymar) gemotiveerd aan de aftrap beginnen morgen.

Luis Enrique heeft zijn selectie bekendgemaakt, die momenteel aan het afreizen is naar de Spaanse hoofdstad. In deze selectie ontbreken opnieuw de rechtsbacks Douglas en Montoya, evenals derde doelman Masip. Sergi Roberto, de talentvolle middenvelder, zal ook in Barcelona achterblijven. Enrique wilt dat Barcelona niet verslapt na het optreden in de Champions League, en hij hoopt dat zijn team gefocust zal zijn in het stadion waar altijd lastig te winnen is. Hij is ook zeer tevreden over de vorm van Barcelona. ''Er zijn goede en slechte momenten tijdens een seizoen, maar op dit moment is het team in goede doen. Getafe heeft zeer dynamische spelers voorin en ze zijn erg sterk in de lucht, we moeten voorzichtig zijn. Het is ons doel om te winnen in Getafe om onze goede reeks vol te houden.''

Deze week was er nogal wat commotie omtrent Martín Montoya, die een transferverzoek heeft ingediend bij de directie. Hij heeft dit seizoen pas eenmaal mogen spelen, en hij heeft aangegeven in januari te willen verkassen naar een ander team. Hij heeft het gevoel dat Luis Enrique hem niet waardeert, maar Enrique had geen reactie op de kritieken van Montoya en zijn zaakwaarnemer.