Nieuws Mei 2014

15-05

Xavi: "Een belangrijke titel"

Barça middenvelder Xavi Hernández gaf na de training van woensdag een persconferentie. Hierin blikte El Profe alvast vooruit op het laatste competitieduel van het seizoen 2013/14 tegen Atlético Madrid, die komende zaterdag om 18.00 uur begint. “We zullen als eerste moeten scoren, dan moet Atlético wel aan gaan vallen. Zo ontstaat er voor ons ruimte om te voetballen, want Los Manzanares heeft een hechte verdediging. Het zal dan ook een fantastische wedstrijd worden”, vertelde Xavi, die niet echt meer rekende op titelkansen: “We hadden gedacht onze kansen op het kampioenschap te hebben verspeeld, maar het ligt nog helemaal open. Alles is mogelijk in het voetbal, zoals je ziet. Dit is zoals de Primera División moet zijn: strijd tot het einde, daarom is dit een belangrijke titel.”

Vervolgens ging El Profe verder in op de speelstijl van Atlético, die in het seizoen 1995/96 voor het laatst kampioen van Sanje werd. “Het team van Diego Simeone heeft een hechte verdediging, missschien wel de beste van Europa. Daarnaast zijn de Madrilenen gevaarlijk in de counter”, aldus Xavi.

Over de mentaliteit en het talent is een van de belangrijkste spelverdelers van de Blaugrana’s duidelijk. “Dit is een geweldige generatie met heel veel talent. Het is een geweldige kans om dit kampioenschap te winnen, als een kers op de taart”, verklaarde Xavi.

Tot slot ging de middenvelder in op het vertrek van twee andere boegbeelden van het Catalaanse team: Carles Puyol en Víctor Valdés. “Ik vind het jammer dat beide spelers weggaan. Puyol is dé aanvoerder en een voorbeeld voor ons allemaal. Daarnaast is hij een geweldig persoon. Ook Valdés is geweldig, daarnaast is hij de beste keeper die Barça ooit gehad heeft. We zullen ze beiden enorm missen. Het zijn echt twee goede vrienden van iedereen bij FC Barcelona die vertrekken", zei Xavi.