Nieuws December 2010

28-12

Xavi ‘World Soccer’ Speler van het Jaar

Xavi Hernández is door het Britse tijdschrift ‘World Soccer’ uitgeroepen tot Speler van het Jaar 2010. De lezers van het blad kozen hem tot grote favoriet met 25.8 procent van de stemmen. Leo Messi werd tweede.

Xavi blijkt een populaire kandidaat wanneer de beste speler van het jaar 2010 gekozen moet worden. De titel van het World Soccer magazine is slechts een van de vele erkenningen die de middenvelder dit jaar ontving na zijn grote aandeel in het Spaanse succes tijdens het WK 2010 en zijn verrichtingen bij Barça.

In de World Soccer verkiezing van dit jaar zat Leo Messi, die de 2009 editie won, met 24.1% van alle stemmen de Spanjaard op de hielen. Nog twee Barça-spelers haalden de top tien: Andrés Iniesta eindigde op de vijfde plaats en David Villa behaalde de zevende plek.
Pep Guardiola, die in 2009 door het magazine nog uitgeroepen werd tot Coach van het Jaar, moest het dit jaar doen met een vijfde plaats.

De lezers van World Soccer stemden ook op het beste team van het jaar. FC Barcelona eindigde op de derde plaats achter de Spaanse WK-selectie, waar acht Barça-spelers onderdeel van uitmaakten, en de winnaars van de Champions League, Inter Milaan.