Nieuws December 2008

07-12

8 spelers krijgen rust

Na de eclatante zege op Valencia heeft trainer Pep Guardiola een achttal spelers extra rust gegeven. Dinsdag a.s. staat er wederom een wedstrijd op het programma, ditmaal voor de Champions League. Zoals bekend, is Barça al geplaatst voor de knock out fase van het kampioenenbal.

Dani Alves, Carles Puyol, Rafa Márquez, Touré Yaya, Lionel Messi, Xavi Hernández, Thierry Henry en Víctor Valdés zullen tot dinsdagavond niet hoeven te trainen. In plaats daarvan heeft Guardiola een viertal spelers van  Barça Atlètic overgeheveld naar de selectie. Zij zullen de komende dagen meetrainen om de groep compleet te maken. Botía, Vázquez, Abraham en Torres zijn de basisspelers van Barça Atlètic die de komende dagen kunnen laten zien of ze het hoge niveau aankunnen.

Xavi en Gudjohnsen zijn licht gekwetst uit de strijd met Valencia gekomen en kregen extra aandacht van de medische staf. Zij zullen er tegen Real Madrid zeker bij zijn. Dat geldt ook voor Messi, die vandaag vooral in de fitness ruimte terug was te vinden, maar zeker op tijd fit zal zijn voor El Clasico van aanstaande zaterdag 22.00 uur.