Nieuws Maart 2014

20-03

Alba: “We moeten winnen”

Aanstaande zondag staat El Clásico op het programma. Voorafgaand aan dit belangrijke duel gaf Jordi Alba een persconferentie. De linksback van Barça kent het belang van winst. “Om nog kans te maken op het kampioenschap in de Primera División zullen we moeten winnen tegen de Koninklijke”, aldus Alba, die vervolgde met “Het zal zeker moeilijk worden, maar we gaan met de juiste instelling het veld in.” De linkerverdediger weet wat er van hem verwacht wordt: “Real Madrid is sterk in de counter. Ze zijn ontzettend snel en kunnen zo heel gevaarlijk worden. We zullen dus scherp en alert moeten zijn in de verdediging."

Vervolgens werd Alba gevraagd zijn mening te geven over Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. “La Pulga en Ronaldo zijn de beste spelers ter wereld. Zelf geef ik de voorkeur aan Messi, maar ook Ronaldo is ook heel goed bezig en ontzettend belangrijk voor de Koninklijke.”

Tot slot kwam de verdediger terug op de plaatsing voor de kwartfinale in de Champions League. Hierover vertelde Alba: “Ik maak me nog geen zorgen over de loting voor de kwartfinale. Tijdens de vorige loting maakte iedereen zich zorgen over Manchester City, niemand wilde tegen deze Engelse club loten. De eer was uiteindelijk toch aan ons, en we wisten ons ten koste van Manchester City te plaatsen.”