Nieuws Maart 2010

14-03

Barça - Valencia 3-0

FC Barcelona heeft na een ijzersterke tweede helft met 3-0 weten te winnen van Valencia. De beste man op het veld, Lionel Messi, tekende voor alle drie de doelpunten.

Barça begon fel tegen Valencia, maar al snel nam het tempo af en begon Valencia het spel te maken. Dit resulteerde in een kopkans van Alba, maar Valdés zag de bal over zijn doel heen gaan.
Pas in de 22e minuut was er de eerste goede kans voor Barça. Uit een corner kopte Milito op goal, maar César wist te redden. Even later kon Valdés de bal net op tijd weg tikken voor de voeten van Maduro. Een fout van Angel leidde een kans van Messi in, maar opnieuw wist César te redden. De laatste kans van de eerste helft was voor Pedro, die na een solo van Messi ver naast schoot.

Na de rust leek Barcelona herboren. Het spel was sneller en er werden veel kansen gecreëerd. Nadat eerder drie kansen niet werden benut, was het in de 56e minuut wel raak. Messi passeerde drie man op een manier zoals alleen hij dat kan en schoot de bal voorbij César. Barça ging daarna op zoek naar de tweede goal en lijkt die ook te vinden. Maxwell staat echter buitenspel en de goal wordt terecht afgekeurd. Niet veel later staat Zigic ineens alleen voor Valdés, maar hij weet zijn doel schoon te houden.
In de 69e minuut krijgt de enige Nederlander op het veld, Maduro, zijn tweede gele kaart en is het wachten op de tweede goal van Barça. Ze blijven aanvallen en kansen creëren, maar het duurt even voordat het tweede doelpunt valt. Het is opnieuw Messi die scoort. Na een pass van Henry kapt Messi een verdediger uit en krult de bal netjes achter César. Alsof het niets is, maakt Messi in de 83e minuut zijn derde doelpunt. Na wederom een pass van Henry, weet Messi met een mooi effect César voor de derde keer te verschalken.
Vlak voor het einde krijgt Messi een terechte publiekswissel, waarna de wedstrijd zonder noemenswaardigheden afloopt.

Klik hier voor beelden van de doelpunten

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Milito, Maxwell, Busquets, Xavi, Iniesta (86’: Jeffren), Pedro, Messi (88’: Touré) en Bojan (45’: Henry).