Nieuws April 2014

29-04

Dani Alves verbaasd over steun

Dani Alves kent veel bijval door de wereld heen na zijn anti racisme actie in het duel tegen Villarreal. De back kreeg tijdens het duel een banaan naar zich toe geworpen. De Braziliaan twijfelde niet en loste het pijnlijke voorval komisch op door de banaan op te pakken, te pellen en een hap te nemen.

Door heel de wereld gaan mensen op de foto met een banaan om de anti racisme actie te steunen. Er wordt hier gebruik gemaakt van de hashtag #weallmonkeys. De eerste die riep om Alves te steunen was Neymar die samen met zijn zoontje met een banaan op de foto ging. Langzaam volgde enorm veel steun van collega’s, atleten, politici en presentatoren.

Alves reageerde: “Ik was enorm verbaasd door de steun die ik heb gekregen. Het was een actie zonder dat ik nadacht over de gevolgen.” Ook refereerde de Blaugrana naar de FIFA actie van kort geleden waarbij Barcelona een straf opgelegd kreeg vanwege een foutieve transfer in de jeugdopleiding La Masia: “ De FIFA kan zich beter bezig houden met dit soort serieuze kwesties dan La Masia onder de loop te nemen.” De straf is inmiddels al ingetrokken maar Alves komt wel met een pijnpunt die ook de FIFA bezig houdt. Alves besloot met een bevinding: “Racisme tegen buitenlanders bestaat nog steeds. Het land wordt vaak gezien als een 1e wereld land maar we zijn er nog niet wat dit betreft.”