Nieuws Juni 2013

18-06

Hattrick Thiago in EK finale

Jong Spanje heeft op superieure wijze de Europese titel binnen gesleept. De Spanjaarden wonnen al alle duels in het toernooi en hadden ook geen moeite met Italië in de finale. Man van de wedstrijd was Thiago Alcántara. De Blaugrana scoorde in de eerste helft een hattrick. De Catalaanse kranten spraken van een spectaculaire Thiago. Hij opende de score met een goede kopgoal. Italie wist kort daarop nog langszij te komen maar Thiago zorgde voor rust nog voor een 3-1 tussenstand. De jonge Spanjaarden lieten uitstekend combinatie voetbal zien. In de tweede helft kregen ze dan ook veel kansen om de score uit te breiden. Uiteindelijk was het Isco die met een strafschop de 4-1 binnen schoot. De Italianen zorgde uiteindelijk voor de 4-2 einduitslag. Spanje was oppermachtig dit EK en hebben verdiend de titel gepakt. Naast Thiago stonden Montoya, Bartra en Tello in de basis. Muniesa zag de finale vanaf de bank.