Nieuws Oktober 2021

30-10

Nog geen Barjuan-effect

Na het ontslag van Ronald Koeman breekt er een nieuw tijdperk aan. Sergi Barjuan is voorlopig aangesteld om het team weer op de rit te krijgen. Vanavond maakt de voormalige linksback van het Dream Team van 1992 zijn debuut als hoofdcoach. Tegenstander is het Baskische Alaves.

Wat meteen duidelijk werd in het begin is dat Barça de bal heeft en het tempo hoger ligt dan onder Koeman. Echt veel kansen worden er niet gecreeerd. In de eerste helft zijn er gevaarlijke schoten van Aguero en Depay. Keeper Sivera moet nog wel gestrekt gaan op een goede kopbal van Eric Garcia. Domper in deze matige eerste helft is het uitvallen van Kun Aguero.

De tweede helft is vanaf het begin aantrekkelijk. Al vroeg in deze helft laat Memphis het netje bollen. Zijn schot, rand 16 meter, krult mooi om de keeper heen! 1-0. Niet veel later is het alweer gelijk. Rioja mag zo door de defensie van de Catalanen soleren en fraai afronden. Barça blijft aandringen; schot van Depay op de paal na een fraaie soloactie van Gavi. Barça heeft in deze helft ook veel balbezit maar het laat allemaal te wensen over. Het Barjuan-effect is nog niet zichtbaar. Barcelona - Alaves (1-1) eindigt teleurstellend.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Pique '70 (Lenglet), Sergio, Memphis, Jordi Alba, Mingueza '80 (Abde), Aguero '41 (Coutinho), Nico '80 (Balde), Gavi '70 (Riqui Puig), Eric Garcia

Opstelling Alaves: Sivera, Lejeune, Duarte, Laguardia, Navarro '20 (Martin), Loum, Toni Moya, '80 (Manu Garcia) Pere Pons '62 (Tomas Pina), Rioja, Joselu '80 (Sylla), Edgar '62 (Pellistri)

Foto: www.fcbarcelona.com