Nieuws November 2017

20-11

Rival watch: Juventus en Valencia

Juventus verliest van Sampdoria en Valencia wint bij Espanyol.

De naaste rivalen van FC Barcelona, zowel in de Spaanse als de Europese competitie kwamen met verschillende resultaten weg, voorafgaand aan de wedstrijden tegen de Catalanen.

Juventus welke tweede staan in groep D van de Champions League en woensdagavond in Turijn gastheer is van groepsleider Barça, verloor zondagmiddag met 3-2 van Sampdoria in de Serie A.

Sampdoria hield de 3-0 voorsprong lang vast maar Juventus wist via Higuaín en Dybala in blessuretijd te scoren en de kloof te slechten met 1 doelpunt. Door dit verlies staat Juve vier punten achter op leider Napoli.

De aftrap van Juventus - Barça is woensdagavond om 20.45 uur. Een overwinning of gelijkspel zal voor Barça genoeg zijn voor groepswinst en plaatsing voor de volgende ronde.

De in La Liga op een tweede plaats staande Valencia begon gisteren tegen Espanyol met een achterstand van zeven punten op Barça. Espanyol werd met 2-0 verslagen. Kondogbia scoorde in de 67e minuut en Santi Mina verzilverde in de 83e minuut een cadeautje en zorgde voor de achtste competitiezege op rij.

Valencia blijft in het spoor van Barça. Met slechts vier punten achterstand op de Catalanen treffen beide ploegen elkaar komend weekend in Mestalla. Kick off is zondagavond om 20.45 uur.

Afgelopen zaterdag speelden Atlético Madrid en Real Madrid een intense doelpuntloze derby in het Wanda Metropolitano. Hierdoor werd de achterstand op Barça vergroot. Het verschil van beide ploegen op Barça bedraagt 10 punten.