Nieuws April 2015

16-04

Uitblinker Suárez geprezen

FC Barcelona heeft woensdagavond een gigantische stap gezet richting de halve finales van de UEFA Champions League, want de club wist op bezoek bij het Franse Paris-Saint Germain met 1-3 te winnen. De grote uitblinker van de dag was Luis Suárez, want de Uruguayaanse spits was twee keer trefzeker met twee fabelachtig mooie doelpunten. Hiermee komt zijn doelpuntentotaal in de Champions League van dit seizoen uit op zes treffers. Thierry Henry, voormalig spits van Barça, was dan ook lovend over de prestaties van Suárez. Mede dankzij Suárez heeft Barça nog volop kansen om er een geweldig seizoen van te maken, aangezien ze nog volop in de race zijn voor de drie hoofdprijzen. 

Luis Suárez moest de eerste maanden van het seizoen missen door een schorsing en viel in het begin ook zeer uit de toon op het technische vlak, maar inmiddels heeft de spits zijn draai helemaal gevonden. Zijn twee schitterende goals van woensdagavond bevestigden dit ook, en hij vernederde voorafgaand aan die doelpunten David Luiz tweemaal met een wonderschone panna. Ook Thierry Henry zag dit, en hij was vol lof. ''Hij is een nummer 9 zoals ik ze zelf het liefst heb. Hij duikt in de diepte en houdt de bal bij zich. Bij die eerste goal tegen PSG vloog hij er gewoon in, vooral op kracht. Bij die tweede combineert hij prachtig en is hij erlangs. Hij is altijd beschikbaar, Barça heeft met hem de nummer 9 die ze lange tijd misten.''

Afgelopen jaar was het inderdaad een jaar waarin  het Barcelona na het vertrek van David Villa aan een echte spits ontbrak, maar dit lijkt nu volledig doorbroken te zijn. Henry ziet met deze voorhoede vergelijkingen met de voorhoede waarmee Barcelona in 2009 de triple wist te winnen. Toen speelde Henry samen met Eto'o en Messi voorin. ''Toen ik samen met Samuel en Lionel voorin speelde wist de tegenstander altijd dat ik en Eto'o om de bal zouden vragen en hierdoor ruimte zouden inwinnen voor Messi. Nu profiteert hij opnieuw van de speelwijze van Barcelona. Met Suárez nu op die plek gaat iedereen wat beter spelen. Barça heeft een echte nummer 9.'' Deze meer dan terechte loftuiting is een goede opmaat voor een mooi voetbalweekend, want dit weekend speelt Barça tegen Valencia op zaterdag. Aankomende week is de return alweer. Barça lijkt de enige ploeg te zijn die al verzekerd is van een plek in de halve finales, want de andere ploegen staat nog een hels karwei te wachten.