Nieuws Mei 2021

03-05

Valencia - Barça

Barça heeft op zondagavond een zwaarbevochten 2-3 zege geboekt op Valencia. De ploeg moest winnen om in het spoor te blijven van koploper Atlético en door onder andere 2 doelpunten van Messi gebeurde dit ook. Aanstaande zaterdag speelt Barça de allesbeslissende topper tegen Atlético in eigen huis. 

Barça was de betere ploeg in het eerste bedrijf in Valencia maar kwam ondanks enkele goede mogelijkheden niet tot scoren. De verdediging van Valencia stond compact en vlak na rust leek het er zelfs op dat Los Che zou kunnen gaan winnen. Ter Stegen ging flink de fout in bij een hoekschop waardoor Gabriel vrij in kon koppen bij de tweede paal. Valencia wist echter maar kort te genieten van de voorsprong.

Uit een leep balletje van Messi werd namelijk hands gemaakt door Toni Lato. Messi schoot de strafschop beroerd in maar kreeg uiteindelijk alsnog de rebound voor zijn voeten. Daarbij slaagde hij er wel in om ex-ploeggenoot Jasper Cillessen te verschalken. Even later had Cillessen weer een goede redding in huis op een kopbal van Frenkie de Jong, maar zag hij ook hoe de rebound opnieuw te machtig bleek. Griezmann kon gemakkelijk de 1-2 binnenschieten.

Het hoogtepunt van de avond was een schitterende vrije bal van Messi in minuut 69, waardoor Barça de zege zo goed als zeker had veiliggesteld. Een absolute wereldgoal van Soler, een afstandsschot in de kruising, bracht de spanning nog terug in de laatste minuten maar Barça gaf de zege niet meer uit handen. Met nog 4 competitieduels te gaan telt ieder punt en Barça moet winnen van Atlético Madrid om zich te blijven houden op de landstitel.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Dest ('75 Roberto), Piqué, Araujo, Lenglet, Alba; Pedri ('75 Moriba), Busquets, De Jong; Messi, Griezmann

Foto: www.fcbarcelona.cat