Nieuws Juni 2014

05-06

Van Gaal en Kluivert enthousiast over Enrique

Jaren geleden waren Louis van Gaal en Patrick Kluivert nog samen met Luis Enrique bij FC Barcelona. De twee Nederlandse trainers spraken onlangs hun goedkeuring uit over de aanstelling van ‘Lucho’ als nieuwe trainer van Barça.

Van Gaal, die Enrique nog coachte tijdens zijn twee aparte perioden bij Barça, herinnert zich Enrique als “een belangrijke speler. Hij was altijd nummer 10, dat voor mij in het Barça-systeem de belangrijkste positie is. Hij scoorde veel doelpunten voor Barça. Hij is een gepassioneerd en intelligent persoon, en zou de juiste trainer voor Barça kunnen zijn. Maar zoals altijd, moeten we afwachten. Maar ik denk wel dat hij een goede keuze is.”

Kluivert vertrouwt blind op Enrique’s capaciteit om de verwachtingen waar te maken. “Ik ben heel blij voor hem en vanaf hier zou hem al het beste willen wensen. Hij heeft Celta de Vigo gecoacht en heeft ook als trainer van AS Roma een paar goede dingen gedaan. Misschien is dat wat Barça op dit moment nodig heeft, een man met het karakter van Luis Enrique is. Ik weet zeker dat hij een succes zal zijn en dat hij in staat zal zijn om het Barça-sentiment uit te dragen. Hij zal een geweldige Barça-trainer zijn, zoals hij geweldig was als speler.”