Nieuws Maart 2015

16-03

Vermaelen krijgt hulp bij rentree

Thomas Vermaelen werd afgelopen zomer aangetrokken, maar tot dusver heeft nog niemand in Barcelona van de Belg kunnen genieten. Vermaelen is namelijk nog geen enkele keer in actie gekomen dit seizoen en werd recent geopereerd. Dit herstel zal nog maanden in beslag gaan nemen, al probeert Vermaelen al de eerste stappen te nemen met de clubleiding. Afgelopen maand liep de verdediger opnieuw een terugslag op tijdens het herstel van de operatie aan zijn hamstrings, toen was het een spierblessure.

De teleurgestelde Vermaelen wordt vanaf nu bijgestaan door een eigen psycholoog, die hem moet voorbereiden en moet ondersteunen bij volgende teleurstellingen. Joaquin Valdes is zijn psycholoog, en hij is ingeschakeld door Luis Enrique om al te gaan trainen met Vermaelen. Het doel voor Valdes is om de Belg uit zijn mentale dip te krijgen, want de man die voorheen aanvoerder was bij Arsenal wordt zo af en toe moedeloos van het aanhoudende blessureleed. Enrique wilt dat hij leert omgaan met toekomstige blessures.

Denken jullie dat Vermaelen nog enige rol van betekenis gaat spelen bij Barcelona, of dat hij simpelweg te blessuregevoelig is? Laat het weten in de reacties.