Nieuws December 2011

15-12

Villa: "Ik hoop de finale in München te halen"

Na zijn verblijf in het ziekenhuis kwam David Villa terug naar het hotel om zijn teamgenoten te ontmoeten voordat hij vanavond nog, via Frankfurt, naar Barcelona terugvliegt voor de operatie aan zijn scheenbeen. Villa kwam in een rolstoel naar het hotel waar de spelers van Barça El Guaje steun betuigde. Ook Andoni Zubizarreta en Josep Guardiola waren gebleven om nog even bij te kunnen praten met de geblesseerde aanvaller.

Naar verwachting zal David Villa vier tot vijf maanden nodig hebben om van de scheenbeenbreuk te herstellen. “De blessure van David heeft ons allen veel verdriet gedaan”, zei Josep Guardiola na afloop van de halve finale. “Het is een grote klap voor hem en voor FC Barcelona. Hij zal er lange tijd uit zijn met zo'n soort breuk. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk herstelt. David reist zo spoedig mogelijk naar Barcelona”, aldus de coach.

“We zullen hem heel erg missen, als vriend en als speler.” Guardiola wilde tegenover diverse Spaanse media niet kwijt of Barcelona een nieuwe speler gaat halen of beroep zal doen op de jeugd. “Iedereen weet hoe hij zich zou voelen als men met een dergelijke blessure zou kampen. Nu is het zaak om het te accepteren, hem aan te moedigen en bij de groep te betrekken, zoals we met Ibrahim Afellay doen”, vervolgde Guardiola.

Via Facebook laat Villa weten dat hij graag de finale van de Champions League in München wil halen. “Ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar steun. Dit is een zware klap voor mij, maar ik weet zeker dat ik snel zal herstellen. Ik hoop de finale in München (ik weet zeker dat mijn collega's mij daarheen zullen brengen) en het EK te halen. Ik zal hard werken. Reken maar op mij!”