Nieuws Augustus 2011

28-08

Wereldpers lovend

De voorpagina's van kranten over de hele wereld waren zaterdag lovend over de overwinning van het team van Guardiola en zijn sterspeler Lionel Messi. Al waren de Engelse pers, met name de 'Daily Mail' en 'Daily Mirror', vooral gericht op Cesc Fàbregas. “Fàbregas krijgt tweede titel met Barça” en “Doelpunt Fàbregas bij overwinning Barca”, aldus de twee kranten.

In Italië was de kop in La Gazzetta dello Sport “Messi scoort en Cesc maakt het af” en het 'Corriere dello Sport' koos voor de krantenkop “Messi en Cesc, wat een paar.”

Het Argentijnse 'Ole' vindt Lionel Messi “Doelpuntenmaker van de wereld” omdat hij nu in alle competities wist te scoren. Eerder was Messi nog niet trefzeker geweest in de UEFA Super Cup.

In Frankrijk had de krant 'L'Equipe' voor de kop gekozen “Het refrein van Barça”, verwijzend naar het ritme van het Catalaanse voetbal. De krant schrijft over Messi dat hij een bliksem is die niet te stoppen is. De Franse krant schreef dat dit Barcelona nog niet de angstaanjagende machine is die in Spanje en Europa het afgelopen seizoen domineerde maar dat het wel al twee trofeeën heeft terwijl de competitie nog moet beginnen.

Het Portugese 'Record' kopte “Grote Barça versus het kleine Porto”, maar ook binnen Spanje was er lof voor FC Barcelona. De krant 'AS' had op de voorpagina “Messi weer beslissend” en de krant 'Marca' prees Messi als de “Voetbalprins” en de krant 'Superdeporte' koos voor “Koningen van Europa.” In Catalonië schreef 'La Vanguardia' dat de club “Europese superkampioen” is en 'El Periódico' stelde “Barça overwint Europa”, ‘El Mundo’ kopte “Het Barca van Messi schrijft geschiedenis.”