Nieuws Mei 2015

31-05

Athletic Bilbao-Barça 1-3

FC Barcelona is erin geslaagd om voor de 27e keer de Spaanse beker binnen te slepen. In een prachtig duel wisten de Blaugranas met 3-1 te winnen. Barça overklaste Athletic de Bilbao mede door een briljant spelende Messi.

Camp Nou was het theater van het treffen tussen Athletic en Barça. Al snel scoorde Neymar maar de scheids keurde de treffer niet goed omdat de Braziliaan buitenspel zou staan. De volley van de Braziliaan werd voorafgegaan aan een loepzuivere pass van Messi. Diezelfde Messi wist op magnifieke wijze Barcelona toch op voorsprong te krijgen. De aanvaller slalomde langs een aantal verdedigers waarna hij knap in de korte hoek raak wist te schieten. Een solo om van te smullen, wat een briljante speler. Barça stopte niet en zo ook de 2e goal was een lust voor het oog. Uit een typische tiki taki aanval scoorde Neymar makkelijk op aangeven van Suarez. Voorafgaand waren Messi en Rakitic belangrijk.

De tweede helft bleven de rollen hetzelfde. Weer Messi maakte dan ook de 3-0. Op aangeven van Alves was de Argentijn de verdediging te snel en te slim af waardoor hij de bal langs de doelman wist te krijgen. Athletic had weinig te vertellen, toch wist Williams voor de Basken te scoren. In een luchtduel was hij Busquets te slim af en kopte hij prima binnen voor een ere treffer. De Blaugranas kwamen niet meer in gevaar.

Iniesta en Xavi mochten na het duel samen de Copa in ontvangst nemen uit de handen van de koning. Barcelona heeft hiermee de tweede prijs van het seizoen binnen en gaat 6 juni op voor de triple als het zich opneemt tegen Juventus in de Champions League finale.