Nieuws December 2014

08-12

Pedro kijkt vooruit

Pedro Rodríguez speelt al sinds 2008 frequent in het eerste elftal van Barcelona, en heeft de afgelopen seizoenen meermaals zijn waarde bewezen met belangrijke treffers en geweldige acties. Dit seizoen komt de snelle buitenspeler, afkomstig van de Canarische eilanden, minder aan spelen toe omdat het surrealistische aanvalstrio Messi, Neymar en Suárez de voorkeur krijgen. Toch kreeg hij zondag in de derby tegen Espanyol de kans, en met een doelpunt en assist bewees hij zichzelf. Na afloop sprak Pedro tegen verslaggevers van Barça TV.

Volgens Pedro heeft het team veel opgestoken van de overwinningen tegen Valencia en Espanyol, twee geduchte tegenstanders. Hij noemde het een goede manier om dit voetbaljaar mee af te sluiten. De afgelopen weken wist Pedro maar niet het net te vinden, ondanks dat hij zo vaak met goede bedoelingen een weg naar het net zocht. Vaak kwam hij centimeters tekort, of stond er een doelman in de weg. Gisteren was de opluchting dan ook groot toen Pedro eindelijk weer scoorde. ''Scoren is erg belangrijk, en ik moet goed gebruik maken van alle minuten die ik krijg'', zei de kleine aanvaller. Hij neemt zonder kritiek te leveren plaats op de reservebank, en probeert de geboden kansen met beide handen aan te pakken.

Over zijn moordende concurrentie is Pedro ook helder. ''Concurreren met Messi, Neymar en Suárez is niet gemakkelijk, maar ik probeer elke dag van hun kwaliteiten te leren en die kennis te gebruiken om anderen te helpen. Ik heb altijd geweldige ploeggenoten gehad bij Barcelona, en er was altijd de druk om constant op een hoog niveau te blijven presteren.'' Woensdag scoorde Pedro ook al in de bekerwedstrijd tegen Huesca, en het lijkt erop dat hij in goede vorm steekt. Toen droeg hij zijn goal op aan ploeggenoot Montoya, die nog maar sporadisch in actie komt. Hij deed dit omdat hij goed met de rechtsback op kan schieten en vaak met hem kan lachen. De goal van zondag droeg hij op aan Jordi Alba, die hem met een geweldige pass de kans gaf om te scoren