Nieuws Augustus 2015

24-08

Reacties na overwinning

Na het eerste competitieduel van Barça tegen Athletic Bilbao hebben trainer Luis Enrique en enkele spelers een reactie gegeven.

Lucho was de eerste die met de pers sprak. “We zijn, net als vorig seizoen, deze competitie goed gestart”, vertelde de coach, die vervolgde met: “We hebben een paar goede kansen gecreëerd en hebben daarnaast voorkomen dat Athletic Bilbao doeltreffend werd.” Over de noodgedwongen wissels van Dani Alves en Sergio Busquets wist Luis Enrique het volgende te vertellen: “Blessures maken onderdeel uit van het voetbal, maar ik hoop uiteraard wel dat alles meevalt. Toch ben ik blij te zien dat de vervangers het goed hebben gedaan. We hebben gewonnen, daar gaat het om.”

Doelpuntenmaker Luis Suárez was ook positief over het vertoonde spel: “Het was even wachten op het juiste moment om te scoren, en dat heeft goed uitgepakt. Deze overwinning is heel belangrijk.”

Invaller Sergi Roberto gaf ook nog een reactie aan de pers. De middenvelder verving Alves. “Als ik de kans krijg om te spelen, pak ik die aan, ondanks dat ik geen echte rechtsback ben. Ik heb hard gewerkt en ik ben blij dat ik van waarde kon zijn.”