Fanclub in het Nieuws

Met haar activiteiten krijgt de fanclub regelmatig aandacht van internationale, landelijke en lokale pers. Hieronder een aantal voorbeelden.


Logo AD klein27 februari 2019
Bestuurslid 'Evenementen', Marieke Wildenberg, werd door het AD (Stad en Regio) geïnterviewd over de penyabijeenkomst van 2 maart 2019 in het Riwal Hoogwerkers Stadion van FC Dordrecht.

Bekijk het artikel...

Logo Sport12 juli 2016
Het Spaanse 'Sport' besteedde met een klein artikel aandacht aan de fanclubreis van mei.
Bekijk het artikel...

Logo RTL Nieuws24 maart 2016
Naar aanleiding van het toch nog plotselinge overlijden van ons erelid Johan Cruijff sprak onze voorzitter Peter Goedbloed met RTL Nieuws.
Bekijk het artikel...

Logo IJssel- en Lekstreek23 maart 2016
De weekkrant 'IJssel- en Lekstreek' (omgeving Capelle aan den IJssel) besteedde aandacht aan de passie van fanclub-secretaris Arno Hulleman.
Bekijk het artikel...

Logo ELF Voetbal8 t/m 11 mei 2015
Journalist Edwin Struis reisde in mei 2015 mee met de fanclubreis van die maand. Hij maakte daarvan een humoristisch vier pagina tellend verslag.
Bekijk het artikel...

Logo Stadsblad Den BoschApril 2014
De weekkrant 'Het Stadsblad 's-Hertogenbosch' besteedde aandacht aan het 15-jarig jubileum van de fanclub, waarbij onze voorzitter werd onthaald met (weer) een nieuwe versie van zijn achternaam J.
Bekijk het artikel...

Brabants DagbladOktober 2013
Het Brabants Dagblad, regio Langstraat, besteedde aandacht aan de goedbezochte en gezellige penyabijeenkomst van 26 oktober 2013
in het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk.
Bekijk het artikel...

NRC logoAugustus 2012
NRC Handelsblad en NRC Next schreven een artikel over Lionel Messi en brachten, met behulp van de fanclub, in het Amsterdamse Vondelpark een aantal fans in Messi-shirts bijeen.
Bekijk het artikel in NRC Handelsblad...
(In dit artikel hebben we een nieuwe voorzitter :-)
Bekijk het artikel in NRC Next...

Het artikel in NRC haalde zelfs de Spaanse krant Mundo Deportivo. Klik hier om er de interneversie van te bekijken.

MundoDeportivoLogo.jpgJuli 2012
Mundo Deportivo besteedde aandacht aan het bereiken van de mijlpaal van 1.300 leden en magazine nummer 4 (jaargang 13) met op de cover een eerbetoon aan en dankwoord (Gràcies Pep!) voor de vertrekkende Guardiola, Barça's succesvolste trainer ooit.
Bekijk het artikel...

NUsport logo24 april 2012
NUsport journalist Edwin Struis was aanwezig bij de penyabijeenkomst van 21 april 2012 en maakte daarvan een bijzonder vier pagina tellend verslag.
Bekijk het artikel...

NUsport logo24 mei 2011
NUsport journalisten Daan Dekker en Daan Smink brengen in editie 23 een prachtige ode aan 'het kloppend hart van Barcelona', Xavi.


In dit artikel geeft, naast o.a. Edwin Winkels, Ronald Koeman en Marc Overmars, aan het eind ook onze voorzitter kort zijn visie over 'de kleine meester'.
Bekijk het artikel...

Logo ADHet Algemeen Dagblad besteedde op 25 mei 2011 aandacht aan de aswolk van de IJslandse vulkaan Grimsvötn, die er voor zorgde dat spelers en technische staf van Barcelona al op dinsdag, 4 dagen voor de Champions League finale, naar Engeland afreisden.

Voor fanclubvoorzitter Peter Goedbloed, bestuurslid Marieke Wildenberg en redactielid Pjotr Steinmetz (drie gelukkige, uitgelote vrijwilligers) betekende de aswolk een déjà vu, zoals uit het artikel blijkt. (Het AD vergat overigens Pjotr in het stuk te vermelden. Toch een kleine omissie.)
Bekijk het artikel...

NUsport logo10 mei 2011
NUsport journalist Edwin Struis reisde in mei 2011 mee met de fanclubreis van die maand. Hij maakt daarvan een alleraardigst vier pagina tellend verslag.
Bekijk het artikel...

GC logoMei 2011
Wim de Ruiter, fervent lid van de fanclub, nam journalist Wout Pluijmert van de Gorcumse Courant als gast mee naar de penyabijeenkomst van 16 april 2011 (in Den Haag).
Wout schreef daarop in zijn krant een leuk artikel over Wim's passie voor FC Barcelona.
Bekijk het artikel...

Special 2011 logoApril 2011
The Sports Editions, onderdeel van Blue Flower Media, presenteerde in april 2011 een bijzondere special genaamd 'Barcelona Voetbalstad'. Daarin een prachtig artikel over de fanclub. Deze special is o.a. verkrijgbaar via
de Barcelona Fan Shop.

Bekijk het artikel...

MundoDeportivoLogo.jpgApril 2010
Mundo Deportivo besteedde aandacht aan het interview met Zlatan Ibrahimovic uit ons magazine. Men looft de fanclub voor het loskrijgen van kennelijk bijzondere uitspraken van Ibra, daar waar locale journalisten dat volgens de krant niet voor elkaar krijgen.
Bekijk het artikel...

MundoDeportivoLogo.jpgOktober 2009
Mundo Deportivo besteedde aandacht aan het artikel over Barcelona's "Opa": L'Avi del Barça uit ons magazine.
Bekijk het artikel...

Volkrant Magazine Logo.jpg

Juni 2009
Begin mei reisden Volkskrant-journaliste Steffie Kouters en Volkskrant-fotograaf Ivo van der Bent met een fanclubreis mee. Op 6 juni 2009 verscheen hierover een groot artikel van maar liefst 8 pagina's in het Volkskrant Magazine, de zaterdagbijlage van het gelijknamige dagblad. Het artikel verslaat de ervaringen en gevoelens van de deelnemers aan deze bijzondere reis, waarvan een ieder dacht, na het verlies van Madrid de avond ervoor, een mazzeltje te hebben en een kampioenschap mee te mogen maken. Die droom werd in de laatste minuut van Barcelona - Villareal, door de 3-3 wreed verstoord.
Bekijk het artikel...


MundoDeportivoLogo.jpgJanuari 2009
In Mundo Deportivo verscheen een artikel over de penyabijeenkomst in de Amsterdam ArenA.
Bekijk het artikel...

MundoDeportivoLogo.jpgOktober 2008
De Spaanse krant Mundo Deportivo wederom een artikel aan de fanclub, met name aan het interview met Xavi uit het laatste clubblad.
Bekijk het artikel...

MundoDeportivoLogo.jpgAugustus 2008
De Spaanse krant Mundo Deportivo schonk aandacht aan de vernieuwde website van de fanclub met een leuk artikel.
Bekijk het artikel...

VoetbalInternationalLogo.jpgNovember 2005
Voetbal International heeft een grote reportage gemaakt genaamd 'de liefhebber'. In dat artikel wordt voorzitter Peter Goedbloed geportretteerd.
Bekijk het artikel...

BN-DeStemLogo.jpgNovember 2004
In BN/DeStem werd er een reportage over de penya-avond op de eerste sportpagina geplaatst en een dag later werden een aantal mensen van de fanclub geciteerd omtrent de vraag of dit team net zo goed is als het dreamteam van weleer.

MundoDeportivoLogo.jpgNovember 2004
Ook in Spanje was de penya-avond niet geruisloos voorbij gegaan. In Mundo Deportivo, één van de grootste sportkranten, werd een terugblik op de avond geplaatst.
Bekijk het artikel...

SportLogo.jpgNovember 2001
Het Spaanse 'Sport' besteedde met een leuk artikel aan- dacht aan het bezoek dat de fanclub aan de krant bracht.
Bekijk het artikel...