Nieuws Februari 2015

12-02

Reacties na bekerduel

Woensdagavond zette Barça een goede stap op weg naar de finale van de Copa del Rey door het eerste duel in de halve finale met 3-1 van Villarreal te winnen. Na deze winst gaven enkele spelers een reactie. Zo vertelde verdediger Gerard Piqué: “3-1 is een goed resultaat, maar het had beter gekund. In vergelijking met het competitieduel van vorige week, konden we nu beter het verschil maken. Neemt niet weg dat Villarreal het ons in eigen huis nog lastig maken. Alle ploegen geven altijd iets meer tegen ons wanneer ze thuis spelen”, verklaarde de verdediger.

Naast Piqué gaf ook Andrés Iniesta een reactie. El Blanquito zei voor de camera: “We hebben onze uiterste best gedaan. Dan is het ook jammer dat we een tegentreffer te verwerken kregen. Daarom moesten we meer kansen creëren, iets waar we gelukkig genoeg in slaagden.” De middenvelder heeft vertrouwen in de prestaties van het team. “We spelen goed en we zoeken altijd naar mogelijkheden om ons te verbeteren. Met veel inzet en een goede concentratie moeten we de finale kunnen halen”, aldus Iniesta.

Ook Jérémy Mathieu sprak met de pers over de wedstrijd. “Villarreal heeft een goed, collectief team. Vandaag hebben we met geduld naar de opening gezocht in de hechte defensie. Ik ben blij dat het gelukt is”, vertelde de Fransman. De verdediger sprak ook over zijn eigen optreden: “Ik voelde me goed en heb alles gegeven. Daarom ben ik blij met mijn spel tegen Villarreal.”