Murillo

Positie Verdediger
DEBUUT VOOR BARCELONA
10/01/2019

Onderscheidt zich voor het hebben van een goede defensieve kwaliteiten.

Jeison Murillo werd geboren op 27 mei 1992 in Cali, Colombia en volgde tot zijn achttiende een opleiding bij Deportivo Cali in zijn geboorteplaats. De sprong naar Europees voetbal werd gemaakt toen hij tekende voor Udinese, hoewel hij in het eerste seizoen op de academie van Granada in bruikleen was.

Na die campagne bij de Andalusische club ging Murillo de volgende twee seizoenen naar Cádiz en Las Palmas. Door zijn goede prestaties verdiende hij in 2013/14 een plaats in het eerste team van Granada, en hij zou daar ook twee seizoenen blijven.

Inter was een van meerdere Europese clubs die Murillo in die periode gevolgd hadden, en hij zou gaan tekenen voor het Italiaanse team, waar hij twee seizoenen speelde.

Murillo kwam vervolgens op huurbasis in Valencia, maar met een verplichte aankoopoptie die zij uiteindelijk uitoefenden, sinds het seizoen 2017/18 vertegenwoordigt de speler daarom Los Che.

Hij is een speler met ervaring in het internationale voetbal, voor het Colombiaanse team. Murillo speelde in de Copa America in 2015 en 2016, en in de laatste editie eindigde zijn land op de derde plaats.