Memphis

Rugnummer 9
Positie Aanvaller
DEBUUT VOOR BARCELONA
24 juli 2021 Vriendschappelijk FC Barcelona - Girona (3-1)

Volg Memphis Depay op Twitter en Instagram

De Nederlander tekende in de zomer van 2021 bij Barça na eerder in de Eredivisie, Premier League en Ligue 1 te hebben gespeeld. Memphis Depay, geboren op 3 februari 1994 in Moordrecht, is meer dan een normale spits.

Memphis Depay begon bij zijn thuisclub VV Moordrecht. Hij was pas negen toen hij bij Sparta Rotterdam aan de slag ging en verhuisde van daaruit naar PSV Eindhoven, waar hij zijn Eredivisie-debuut maakte.

Zijn prestaties in de Nederlandse Eredivisie trokken in het buitenland de aandacht en het was Manchester United dat hem uiteindelijk veiligstelde. Op Old Trafford speelde hij onder Louis Van Gaal en bracht hij anderhalf seizoen door voordat hij in januari 2017 naar Olympique Lyonnais vertrok.

In Frankrijk brak hij door. Hoogtepunten van zijn vijf en een half jaar waren onder meer het bereiken van de halve finales van de Champions League en de finale van de Coupe de France in 2019/20, waarbij hij de laatste verloor na strafschoppen van PSG.

Zijn 22 goals maakten hem tot topscorer van de Nederlandse competitie in 2014/15, zijn hoogst scorende seizoen tot nu toe. Maar hij kwam dicht bij dat aantal in zijn laatste jaar in Lyon, scoorde 20 keer en eindigde als tweede in de topscorerslijst. Waar Depay echt in uitblinkt, is met assists - 12 in zijn laatste seizoen in Frankrijk.

Hij is een vaste waarde voor het Nederlands Elftal, waarmee hij als derde eindigde op het WK 2014 en ook speelde op Euro 2020.

Veelzijdigheid, vaardigheid en kracht

Een veelzijdige aanvaller, hij neigt naar links spelen en kan ook als centrumspits werken, maar verre van een target man te zijn, speelt hij ook graag een rol in de opbouw. Hij straalt vaardigheid uit en heeft een prima schot, en zijn fysieke kracht maakt hem moeilijk om mee om te gaan in een een-op-eensituatie.

Seizoen club duels goals
2011/15 PSV 90 39