Griezmann

Officiële naam Antoine Griezmann
Geboortedatum 21 maart 1991
Geboorteplaats Mâcon
Geboorteland Frankrijk
Lengte/gewicht 1,76 m/ 73 kg;
Rugnummer 7
Positie Aanvaller
DEBUUT VOOR BARCELONA
nnb

Antoine Griezmann, geboren op 21 maart 1991 in Macon, Frankrijk, is een van de beste spelers ter wereld. De spits kwam naar Barça als een van de beste voetballers in La Liga na zijn periodes bij Real Sociedad en Atletico Madrid.

Vroeg gescout door de Baskische club Real Sociedad, ging hij in 2005 op 14-jarige leeftijd naar San Sebastian, nadat hij zijn carriere bij de lokale club Macconial was begonnen. In Donostia maakte hij zijn maakte hij zijn eerste teamdebuut, in de Segunda Division, op slechts 18-jarige leeftijd in 2009. Griezmann was een van de sleutelfiguren in de terugkeer naar de Primera Division van Real Sociedad. In Baskenland speelde hij 202 wedstrijden voor de Txuri Urdin en scoorde 52 doelpunten. De uitstekende prestaties van de Fransman leidde tot een transfer in de zomer van 2014 naar Atletico Madrid. Transferbedrag € 30 miljoen.

 In Madrid leidde Griezmanns vooruitgang ertoe dat hij als een van de beste spelers ter wereld werd beschouwd.De spits maakte deel uit van de ploeg die in 2016 tweede werd in de Champions League, een jaar waarin hij ook eindigde in de top drie van de Ballon d'Or. Internationaal was hij zelfs de ster van het Franse team dat de finale van het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk bereikte, waar hij de Gouden Schoen als topscorer won (6 doelpunten). Hij was ook geweldig op dreef tijdens het WK 2018 in Rusland waar Frankrijk Wereldkampioen werd door het Kroatië van Rakitic te verslaan en waar hij Man of the Match werd. In hetzelfde seizoen won hij met Atletico Madrid de Europa League.

De Fransman kan overal in de voorste linie spelen, hoewel zijn gebruikelijke positie op de linkervleugel is. Griezmann is een mobiele speler die kan scoren maar ook kansen kan creëren. Hij is ook erg snel in de tegenaanval en gevaarlijk met zijn schoten van afstand.