Trincão

Officiële naam Francisco Trincão
Geboortedatum 29 december 1999
Geboorteplaats Viana do Castelo
Geboorteland Portugal
Lengte/gewicht 1,84 m/ 70 kg;
Rugnummer 17
Positie Aanvaller
DEBUUT VOOR BARCELONA
Augustus 2020 FC Barcelona - Girona
Op 31 januari 2020 bereikten FC Barcelona en SC Braga een akkoord over de ondertekening van Francisco Trincão, maar de Portugees kwam pas in augustus van hetzelfde jaar bij Barça. Geboren op 29 december 1999 in Viana do Castelo (Portugal), begon hij zijn carrière in de jeugdteams van Vianense en Porto, voordat hij toetrad tot de gelederen van SC Braga.

Op 28 december 2018 maakte hij zijn debuut bij het eerste team in een League Cup-wedstrijd tegen Vitoria FC, en sindsdien zette hij zijn progressie voort en nestelde hij zich in het eerste team.

Sinds zijn debuut speelde Trincão 40 wedstrijden voor Braga's eerste team, scoorde negen doelpunten, en tijdens zijn laatste seizoen voor de club vestigde hij zich als een belangrijke speler.

Wat betreft het nationale team, de vleugelspeler speelde voor de Portugese U18-, U19-, U20- en U21-teams. Met de U19 won hij in 2018 het EK en was hij ook de topscorer op het toernooi (5 goals) en de topassister (3).

Behendig met een geweldige linkervoet
Qua speelstijl kan de jonge Portugees in elke positie vooraan spelen, hoewel hij het vooral goed doet als vleugelspeler, zowel aan de rechterkant als aan de linkerkant. Hij is een snelle en zeer bekwame speler met een geweldige techniek, goed zicht en een geweldig schot. De Barça-speler is ook een uitstekende dribbelaar, wat betekent dat hij erg onvoorspelbaar is voor zijn rivaliserende verdediging.