Junior Firpo

Officiële naam Junior Firpo
Geboortedatum 22 augustus 1996
Geboorteplaats Santo Domingo
Geboorteland Dominicaanse Republiek
Lengte/gewicht 1,84 m/ 78 kg;
Rugnummer 24
Positie Verdediger
DEBUUT VOOR BARCELONA
nnb
Junior Firpo, geboren op 22 augustus 1996 in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek, kwam op 6-jarige leeftijd aan in Malaga in Spanje. Daar speelde hij voor verschillende lokale clubs op jeugdniveau, zoals Atlético Benamiel en Puerto Malagueño. In de zomer van 2014 trad hij toe tot Real Betis, speelde voor hun jeugdteams voordat hij zijn debuut maakte voor het eerste team op 12 februari 2018, in een 0-1 overwinning op Deportivo La Coruña. Hij zou dat seizoen bijna alle resterende competitiewedstrijden spelen en was even productief tijdens de campagne 2018/19 voordat hij in de zomer van 2019 tekende voor Barça. Hoewel hij in de Dominicaanse Republiek werd geboren, speelde hij voor Spanje op niveau onder de 21. - inclusief het winnen van de Europese kampioenschappen 2019.

Profiel
Zijn lengte, snelheid en precisie maken hem een ​​van de meest veelbelovende links in LaLiga. Een van de jonge talenten die het meest opviel in 2018/19, hij veroorzaakt ook problemen voor de oppositie bij aanvallen op de vleugel en in de zestien.

Junior Firpo is een onvermoeibare werker die snel weer in positie kan komen en is ook bedreven in het balbezit en passing spel dat fundamenteel is voor de stijl van FC Barcelona.